Informació recollida sobre Palma.

Els guies turístics s’identifiquen amb un certificat i un paraigües per a que la gent pugui seguir el guia. EL torrent de la Riera és dels més importants i més llargs de Mallorca. Va haver dos riades al 1403 i 1414, amb 5.000 persones mortes. Al 1690, va haver una infecció anomenada i la famosa malaltia “La peste”. Palma està dividida en dues parts, la part baixa i la part alta. Una plaça important de Palma és la plaça Major. Al principi del segle XX, la plaça no existia, hi havien un convent i una presó. La presó era “La casa negra”. En aquell temps, si no eren cristians catòlics, els düien a aquesta presó. Ho varen derribar tot i varen fer la plaça Major. A Palma hi ha més de 100 cases amb patis (Court Yard), (Ihnenhof). Quan els musulmans conqueriren Mallorca, la capital era Pollentia, la actual Alcúdia i els romans, abans de ser conquerits, varen fundar la ciutat de Palma. Els musulmans venien del Sud de la Península, d’Al·landalus (Andalusia) i Mallorca nomia: Medina Mayurca. ElsEls musulmans varen deixar molta cultura. Mallorca va tenir quatre reis a partir de la conquesta als musulmans. Els reis eren: Jaume I, Jaume II, Rei Sans i en Jaume III. Jaume I va conquerir Mallorca a l’any 1220. Varem anar al pati de CanVivot.

Sigles:

-Ca’n: casa d’en…

-So’n Possessió de…

Quan va conquerir Mallorca en Jaume I, va repartir les terres i va escriure un llibre que posava: això es d’en… També va haver problemes amb l’aigua. Captaren s’aigua de les teulades fins a l’ aljub. Quan plovia molt i era neta passaven a la cisterna, aquesta s’utilitzava per beure i per cuinar.

Els patis d’avui dia estan tancats per evitar robatoris i de més raóns.

Pocs dies després d’haver mort un familiar, feien subastes dels objectes personals d’aquest mort.

Si la familia colgava a la porta una branqueta de llorer, la criatura seria un nin, i si colgavenuna branqueta de murta, era una nina.

A la casa que hem visitat, al jardí, hi havia moltes palmeres i una enzina, i també tenia un hort. A les cases amb pati es passa directament d’una estança a una altra estança, i tenien una estança dedicada a una capella per orar. Molts de quadrs que hi havia eren de tipus religiosos.

La biblioteca que hem visitat és la més important de Mallorca, Espanya i de tota Europa. Aquesta tenia molts d’adorns religiosos. Hi havia una carta nàutica del Mediterrani, i també era una autopista, s’importaven i s’extreien pel Mediterrani. Els lladres dels mars són els pirates.

La gent que vivia allà fa 300 anys vivien del corcerisme, i aquesta gent comprava auqestes cases que, en conjunt, formaven una illeta.

Fa 300 anys també existia el reciclatje.

Cada família tenia un símbol, i aquest símbol era identifiatper un dibuix.

Fa 200 anys, com que no hi havia res d’entreteniment, feien festes fer aflorar la vida social, i també a aquestes festes també es decidia amb qui es casava els seus fills.

A aquestes cases, l’interior està considerat patrimoni històric, i si venien la casa, aquests objectes ja no es tornaven a veure mai més.

Si restauraven un quadre, apareix a un catàleg.

La cama d’aquesta casa tenia les teles que tenia a dins de la tenda de campanya el rei Felip V.

Varem anar a l’Ajuntament, i els caps d’obra es feien dir: el caragol i el drac. L’Ajuntament, també, és el km 0, d’aquí es conten els kms de les carreteres.

L’Almudaina significa “La fortalessa”, i gràcies a això, estava dividint la ciutat en temps dels musulmans: l’Almudaina: on vivien els rics; Medina: la ciutat, on vivien les altres persones (ciutadans). Quan es barallaven a la Medina o també es feia de nit, tancaven les portes de l’Almudaina.

La catedral va ser aixecada en honor de La Mare de Déu, per la victòris d’en Jaume I. Hi ha molta decoració a dins.

A Miquel Barceló li varen deixar una capella perque a que fessi una obra d’art.

A terra hi havia molta gent enterrada a la Catedral, antigament, tenien que pagar per fer-ho, hi també per pagar, podies adquiri una capilla, en la que es representen uns escuts i també uns sants. A la teulada també hi havia escuts.

FI. Això es tot sobre l’excursió.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: